Actueel

sluiten website

de website sluit ik per 18 september, het is niet meer wat ik er van verwacht en de hobby lukt voor geen meter meer, dus twijfel erg of ik nog wel doorga.

Labels

2e ronde jongen

jongen

de jongen van de 2e ronde schieten alweer aardig op, groeien als kool. Van de 1e ronde zijn er 15, deze beginnen al met trekken. De 2e ronde zal 18 jongen zijn en dan ben ik klaar met de kweek.                               

 

 

 

 

 

 

 

Labels

nieuw adres

Dit jaar ga ik starten met jonge duiven op het nieuwe adres, nieuw hok, maar wel met duiven uit duiven die ik al had.

Labels
Afbeelding 2
nieuwe hok

2020

Door omstandigheden heb ik dit seizoen alleen met jonge duiven gespeeld. En dat ging best goed, doordat ik 1 goed jong had, gekweekt uit 2 rechtstreekse duiven van Marcel Sangers.

 

Labels

mooi weekend

Afgelopen weekend 2 vluchten, de korte uit Chimay, er waren 161 duiven in de club en met een ONO wind en de warmte zouden het geen makkelijke vluchten worden.

op deze vlucht was de 621 , na een 2e plaats op de vorige Chimay, voorop en dit maal de snelste van de vereniging.

de uitslag, 1e,4e,15e,34e,45e,dus 5 in de punten van de 12, en bij de duiven die ik mee heb zitten er elke week 5 van mijn broer, dit zijn overnachtfond duiven en dus meestal niet in de punten.

Op de lange vlucht uit Pithiviers waren er 48 duiven in de club en had ik er 6 mee, hier scoor ik in de club,

2e,3e,5e,6e,8e, al met al een score om dik tevreden mee te zijn.

Hier kwam de 848 voorop, een zoon van ugly.

Labels

Quievrain

Afgelopen weekend de vlucht uit Quievrain, een taaie vlucht met NNO wind en warm weer, de duiven weden om 10.12 gelost.

De eerste kwam om 12.47, de 636, een jaarling uit een doffer van Hans Half en uit een dochter van ugly x de 820, vrijwel gelijk gevolgd door de 615, een zoon van mijn 809, ik heb er 10 in de punten van de 17.

In de club ben ik tegen 241 duiven, 9e,12e,16e,32e,34e,38e,43e,47e,65e,en 78e.

De dagfond begint komend weekend met waarschijnlijk warm weer met een zzo wind, dus dat wordt een zware dobber, kijken hoe het er voor staat.

Labels

Chimay

Afgelopen weekend de vlucht uit Chimay met een zo wind en warm weer ging het niet echt vlot, in de club staat het 45 minuten los.

Na de kuur was ik wel benieuwd hoe het zou gaan, nou het ging gelijk een stuk beter, in de club waren 273 duiven en daar ben ik 2,9,13,17,21,26,31,50e en ik had er 19 mee, waarvan 14 jaarlingen, alle 19 trouwens doffers, iets wat ik in jaren niet heb gehad, de duivinnen laat ik wel zitten tot de natour.

als 1e kwam de 621, gevolgd door nog 3 jaarlingen, daarna kwamen de 5 oude die ik nog heb.

Hopelijk gaat het nu verder goed, zonder gezondheids problemen, woensdag  laat ik de jongen enten en dan neem ik voor de zekerheid een paar oude mee, om zeker te zijn.

Labels

Duffel/Marche

Er zitten weer 2 vluchten op, de ene was een midweekse africhting uit Duffel, hier had ik er 19 mee en deze werden om9.00 uur gelost met een behoorlijke zw wind.

Om kwart over 10 kwam de eerste de 833,gevolgd door de 845 en 809, daarna werd het lang wachten en duurde het erg lang voor er 17 terug waren, de laatste 2 kwamen pas de volgende dag.

De duiven zagen er na deze vlucht slecht uit, dus maar weer naar Kasperink geweest,  geel, orni en stuitluis opgelopen in de mand en dus maar aan het kuren.

Om deze redenen heb ik er op Marche maar 3 gespeeld en deze werden opnieuw om 9 uur gelost , nu met een NO wind.

Om 12.09 kwam de eerste, opnieuw de 833, binnen 10 minuten de 845 en de 848, in de club zowaar een 5e prijs, mijn beste resultaat tot nog toe en zelfs alle 3 de duiven in de punten.

Ik heb in mijn hok wat aanpassingen gedaan, al het oude windgaas vervangen en nu maar afwachten hoe het komend weekend zal gaan.

Labels

Tongeren 2

Afgelopen zaterdag de waaivlucht uit Tongeren, ik had er 15 mee en had ze in 1 uur en 3 minuten alle 15 thuis.

Er zit dus vooruitgang in, ik zat niet vroeg, maar ze zaten nog op jongen en met een krop vol voer de mand in is niet bevordelijk voor de snelheid.

Komende week staan ze op weduwschap, dan zal het binnenlopen ook wel beter gaan, want dat was niet best, je merkt aan de duiven dat ze doodsbang voor de roofvogels zijn en dan ook erg schrikkerig zijn, 1 bleef zelfs een kwartier vliegen en ging eerst op de flat zitten.

Ook nu (maandag) zat de rover er weer tussen, zo te zien weer mis, maar er vliegt er nog steeds1 die maar niet durft te landen.

Woensdag een africhting uit Duffel, als het mooi weer wordt gaan de jaarlingen daar op mee.

Labels

witte

witte

nog meer mooie kleuren, uit 2 krasbonte komen deze jongen

Labels